![]() |
TAVUK GÖĞSÜ |
Ramazanın ilk gününden herkese selamlar.
Normalde ''yalancı tavuk göğsü'' diye başlık atmam gerekir,ancak ben tavuksuz halini gerçek saydığım için ona yalancı demeye kıyamadım:)
Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum,taaa evlendiğim yıllardan beri tarif defterimde yazar o nedenle kaynak belirtemiyorum.Ama siz beni kaynak alın ve bu tarifi mutlaka deneyin.Nefis bir tatlı çıkıyor ortaya,benden söylemesi.
İftara daha çok var,belki içinden yapmak istedikleriniz olur,belki hepsini yapmak istersiniz diye sizler için bir menü oluşturdum,mümkün olduğunca da her gün hazırlamaya çalışacağım.Hala akşam menüsü hazır değilse bir göz atın derim,yarın da yapılamaz mı tabi ki yapılır.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
İFTAR ÖNERİLERİ-1.gün

Kremalı patates çorbası
Salçalı biftek patates ve pirinç pilavı
çilek suyu
reyhan salatası
tavuk göğsü

Sahurda ne yapsam diye düşünüyorsanız ISPANAKLI TAVA BÖREĞİNİ tavsiye ederim..
![]() |
TAVUK GÖĞSü |
1/2 paket margarin yada tuzsuz tereyağ
1 lt süt
3 türk kahve fincanı un
3 türk kahve fincanı tozşeker
1 paket vanilya
1 tane damla sakızı veya 1 adet sade falım sakızı
üzerine:
tarçın
HAZIRLANIŞI
Öncelikle margarini veya tereyağı tencereye alıp eritelim ,unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.Ardından şekeri de ekleyip biraz daha karıştıralım,sütü ve sakızı ilave edip,muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Eğer topaklanma olduysa sütü döker dökmez blendırla ezebilirsiniz.
piştikten sonra ocaktan alıp vanilini ekleyelim ve mikserle 15 dakika kadar çırpalım.Ne kadar çok çırparsak o kadar lezzetli olacağını unutmayalım.
Çırpma işlemi bitince ıslatıp fazla suyunu süzdüğümüz tepsiye döküp üzerini düzeltip,buzdolabına kaldıralım.servise yakın yada servis esnasında üzerine tarçın eleyip soğuk olarak servis edelim..
Not: servis ederken zorlanmamak için en az 5-6 saat buzdolabında bekletin,hatta bir gece kalsa daha başarılı bir sunum yapabilirsiniz.(tatlı biraz yumuşak ve esnek oluyor )
Not: en az 15 dakika mikserle çırpmanızı öneririm,hatta ben acelem yoksa 20 dakika çırpıyorum,çırptıkça daha lezzetli oluyor.
![]() |
TAVUK GÖĞSÜ |
No comments:
Post a Comment