Tuesday, March 20, 2012

Un Helvası




Malzemeler: 200gr margarin, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 2 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı süt.



Yapılışı: Bir tarafta tencereye şekeri ve sütü koyup kaynatın. Diğer tarafta yağları bir tencereye alıp eritin. Unu ekleyip iyice kavurun (unu yakmamak için sürekli karıştırın). Kaynattığımız şekerli sütü yavaş yavaş kavrulan unun içine ekleyip iyice yedirin. Tencerede bir 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. Beğenenler kulaklarımı çınlata bilir:P ))







Not:geçen postumda yorum yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. dediğim gibi yorumlara cevap yazamıyorum bir arıza var çözmek için uğraşıyorum. Sağlıcakla kalın.


Hosunuza gidebilecek diger bir ornek : cook guzel bir havlu kenar danteli

No comments:

Post a Comment