Wednesday, March 14, 2012

Peynirli Tava Böreği



Malzemeler

3 Su bardağı un

1 Çay bardağı su

Yarım çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı eritilmiş margarin

1 Çay kaşığı kabartma tozu

1 Adet yumurta

Tuz

İç malzemesi :

300 gr beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Kızartmak için :

2 Su bardağı sıvıyağ

.Mutfak

Zorluk 3

Süre 60 dk.

Kaç Kişilik 6

Yöntem

Hazırlanışı

.Su, yoğurt ve eritilmiş margarini derin bir kapta karıştırın.

Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.

Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hazır hazırlayın.

Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin.

Peyniri ufalayın.

Maydanozu ince ince kıyıp, peynirle karıştırın.

Her parçayı un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açın.

Hamuru ikiye katlayın.

Yarım daire şeklini alan hamurun sağında ve solunda biraz boşluk bırakarak iç malzemeyi yayın.

Hamurun iki kenarını iç malzemenin üzerini örtecek şelikde birleştirin.

Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Ortadan ikiye keserek börekleri birbirinden ayırın.

Hamurların kenarlarını mutfak ruletiyle düzeltin.

2 Su bardağı sıvıyağı kızdırın.

Börekleri kızgın yağa atarak her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın.

Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Peynirli Tava Böreği yemek tarifleri
Ziyaret etmenizi onerdigimiz diger konu : igne oyasi havlu kenarlari

No comments:

Post a Comment